Halkrém olajos halból

2011.03.05. 07:58

Van, aki forrón szereti..., van aki a szagát-látványát étlapon, tányéron sem hidegen sem melegen... Példának okáért férjecském ilyen, magasra állítva a lécet, mert három csöpp-és kevésbé csöpp lányom nem csak nézegetni imádja a hazahordott halat.

Az olajos hal azonban még nekik sem fekszik: "Anya, tuti, hogy nem csap meg?" - érdeklődött gyermekem. Tudnivaló, hogy a megszólalása délelőttjén tetőtől-talpig vizes lett a lavórlakók rebbenésétől. (Ki félt jobban? Aprókám vagy az apróhal? Ki tudja...)

Ennek örömére hal-elváltoztató fenoménként az alábbiakat eszeltem ki kicsiny családom jóllakatására:

Egy kocka R**a (ha kiírom reklámnak számíííít???) margarint habosra kevertem kb. 2 deci natúr joghurttal és nagyjából negyed kilónyi gyanús-olajossal. Citromlevet bele, és jajjj, de nagyon elfogyott!!! - persze kenyérre kenve ;-)

Néha keverek bele egy-két főtt tojást, vagy ha éppen nincs kedvem önállóan "átminősíteni" a pici halat olajossá, akkor veszek (árulás horgászom ellen :-) konzervpéldányokat.

Ha egészségesebben akarom, a margarin helyett vajat használok, akkor kevesebb joghurt megy bele, és barna/sokmagvas pirítós kenyérrel tálalom.

Idényben mindig jár hozzá friss, kerti paradicsom!

Hmmm..., éhes lettem, lépek:

Ancsa, a horgászfeleség

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszfeleseg.blog.hu/api/trackback/id/tr192711605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.03.08. 14:44:22

Jól hangzik,
nem mellékesen: Boldog Nőnapot!

Horgászfeleség 2011.03.08. 16:57:36

@hzizi: Köszönöm! A mail-címedből, és a blogod kommentjeiből kitaláltam (nehéz feladat volt ;-), hogy neked pedig ma van a BOLDOG NÉVNAPOD!
süti beállítások módosítása