Tervek a nyárra...

2011.02.21. 01:05

Kezdenek érkezni az utazási irodák reklámajánlatai: itt vagy itt nyaraljunk, olcsó, minőségi, hazai, külföldi, et cetera... Nálunk a választást sok minden befolyásolja...

Az első szempont, hogy mikor tud valaki "felügyelni" a boltra, avagy bezárhatunk-e arra a hétre. Mint már említettem, horgászom horgászboltos lett - már jó pár éve -, ennek előnye, hogy nem dirigál neki főnök, a hátránya, hogy lehet melózni látástól mikulásig. Télen azért, mert kicsi a forgalom, nem engedhetjük meg, hogy egy vásárlót is elveszítsünk, nyáron pedig azért, mert annyian vannak (szerencsére :-), hogy azért nem tudunk szabadulni.

Nem is tudom, lehet, hogy bevezetjük a milliomosok jó szokását: télen nyaralunk. Lehetőleg havas-esős-szutykos időben, hogy biztosan ne aggódjunk a magukra maradt pecások miatt (párom mindig annyira együtt tud érezni ilyenkor...) Persze nehéz lesz rábeszélni a gyerekeket a jeges vizes fürdőzésre, pláne, hogy nekem is illene bemenni velük, elvégre mégis kicsik. Hajjaj, vagy programot váltunk (fürdőruha helyett korcsolya) vagy maradunk a nyári kiruccanásoknál :)

Tegyük fel, hogy sikerült időpontot egyeztetni, ráérünk mind az öten (ennyi nálunk a kiscsalád), ráér a helyettes (merthogy idén nem zárunk, úgy döntöttünk). Hová is menjünk?

4:1 arányban a víz az úr... Én vagyok az egy: a nyaralást amúgy is felesleges hajcihőnek érzem mostanában, és aprókáim miatt az állandó aggodalom kerülget vízközelben: nem akar bejönni - vagy kijönni, megsül vagy megfázik, leég vagy beszennyezzük a vizet a sok napkrémmel (balatonista vagyok)... és még egy és ezer ürügyet tudnék, hogy NE oda.

Inkább keressünk csendes kis falut (pecamenteset) lóval/kutyával/szamárral/ezzel-azzal, ahol a házinéni enni is ad (a szennyest hajlandó vagyok hazahozni, mosó-masa nem kell), nagy zárt udvar van, kis ház, ha mégis rossz időt fognánk ki... Társas, labda, hinta, tollas, kártya, vízipisztoly+lavór. Na, igények lennének részemről, ha a család is úgy szeretné. (Nem a reklám miatt teszem be a linket, hanem mert tavaly voltunk ilyen helyen, és istenien éreztük magunkat, csak apa nélkül csonka volt a család...)

Horgászom leginkább a Kőrös körül verne sátrat, mint mikor még kisebb volt a pereputty: igazi vadkemping: ember sincs a környéken (falu 2 km, igazi tejjel, finom jégkrémmel), forrásvízért fel a hegyoldalra... Ellenvetésem csupán egy-kettő akadna: a part és a kukoricás között mindössze 8-10 méteres szabad sáv van, ahol szabad a játék.  A folyó - bár nem mély a vize, még a négyéves gyerkőcöt is simán elsodorja (ahol mi szoktunk tanyát verni), a kukoricából pedig én sem látszom ki (addigra megnő, most még nincs. Lehet, hogy mégis telelni kéne?) Ja, és kinőttük a sátrunkat is, kevés a hálózsák, a matrac, az Ignis csomagtartója... Talán 2-3 év múlva legalább a gyerekméret-gondok megoldódnak.

Ti hogy oldjátok meg hogy legyen pihenés is, peca is, érdekesség is???

Segítsetek, adjatok ötleteket...

Köszönet érte:

a horgászfeleség

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszfeleseg.blog.hu/api/trackback/id/tr52675942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása