Kaptam levelet, névre-címre szólót. Hitelben küldöttet (éljen az adósságcsökkentés...)

Tudnivaló, hogy nem titkolom sem nevem, sem címem. Nem vagyok az a típus, aki aggódik az adatvédelmi akármije megsértéséért. Tehát nem aggódom.

Feladóként először MAGYARORSZÁG KORMÁNYA szerepel (jujj, de izgi, mit szeretne a kétharmados forradalmi párt?), majd apró-pici betűkkel alatta:

"felkérése alapján a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala"

Nnna... mégsem lettem V A L A K I, akinek aprócska személye érdekli az "isteneket"?

Érdeklődve bontottam fel a levelet, most akkor reklám-vagy-nem-reklám? Kavics-vagy-nem-kavics? Békaróka vagy rókabéka??? - dünnyög Vuk zsákmánya, valamint jómagam. Bízom benne nem zsákmányként dünnyögök... DM levél vagy sima reklámozás?

Belül: nem csillogós, de jóféle papír, színes kép az Országunk háza tájékáról, és országházasított magyar lobogó. Vajon miért kellett bele?...

Ami meglep, hogy első ránézésre narancsvörös (azaz fakult vörös) a papír. Nahát, hogy mik vannak?! De igazából nem a politikai részéről akarok most "véleményelni". És bár a -nem befolyásolós- kérdéssor is hagy némi kívánnivalót maga után, azért némi gondolkodás után a meglévő véleményemmel egybehangzóan is sikerült kitölteni :)) Biztos, hogy jó volt a marketinges?!

Igazából a mellékelt apró papír szövege készített ki - pedig a a politikától amúgy máskor alapból síkideg leszek... Tehát:

"A ... törvény szerint személyes adataival mindenki maga rendelkezik, ezért az Ön lakcímét a Hivatal a kapcsolatfelvételt kezdeményezőnek nem adta ki, kizárólag e levél továbbításához használta fel."

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala

Nos, akkor nézzük: az adataim most kiadhatók vagy sem? Elméletileg nem, mert én rendelkezem velük, akkor ezek szerint:

a) ha valaki szépen megkéri a T. Hivatalt, azért elpostázza címemre a küldeményt (állampénzen? és vissza is úgy megy? /Kedves ismerős: "Nem, hát nem látod, nem bélyeges" :)/

b) ha én mégis V A L A K I vagyok, akkor én is megkérhetem, a T. Hivatalt, hogy postázza el az érintettjeimnek a küldeményemet?

c) mert akkor, kedves H., szépen megkérlek, hogy kb. 10-15 ezer potenciális vásárlónkat szólítsd meg, én adok hozzá papírt is (persze állampénzen), színes tintát is (mert színes tintákról álmodom), valamint keresek egy jó marketingest, és a tartalmat is rendelkezésedre bocsátom. Sőt, tovább megyek: ezen alkotórészeket kombinálva a kész levelemet kapod kézhez (csak 10-15 ezer példányban, igazán nem sok). A postaköltséget is állja az állam, mert ugyebár közérdek, hogy ne segélyezett legyek, hanem elégedett vállalkozó(feleség) - mondjuk vissza nem térítendő támogatás?

És még csak fizetést sem kérek azért, hogy felelős döntéseket hozzak, elvégre a piacot fel kell mérni, azaz a piac diktál (mint az alkotmánynál az állampolgár)...

Na jó, felébredek az álmodozásból. 

Annyit azért kérdeznék: az időjárás miatt sem kapok kárpótlást? Mert ugyebár nálunk is időjárásfüggő a "termés": esik az eső - nem megy horgászni a kutya se - nincs bevétel. Hideg van, ugyanez, kiárad a patak/tó/tározó, ugyanez... És még sorolhatnám.

Nem irigylek én senkitől semmit, de (pszichológiához értők most mosolyoghatnak) nem sok ez egy kicsit? Mind adatvédelem, mind országos-nagy takarékosság szempontjából?

A koponyám-híradót tudósította:

Ancsa, a horgászfeleség

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszfeleseg.blog.hu/api/trackback/id/tr512708446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása